Berba 4-6 dana – Visoka klijavost.
Seme piskavice može se klijati u zatvorenom prostoru u bilo koje doba godine. Uzgaja se u roku od 4-6 dana.
| Latinsko ime: | Trigonella foenum-graecum | 
| Težina uzgajanja: | lako | 
| Preporučeno sejanje: | 1,5 kašika za litarsku teglu | 
| Inicijalno vreme natapanja: | 5-10 sati | 
| Učestalost ispiranja: | 2-3 puta na dan | 
| Procenjeno vreme do berbe: | 4-6 dana | 
| Ukus klica: | orašast, gorak, aromatičan | 
| Nutritijenti: | vitamini A, C i K, gvožđe, vlakna, proteini | 
Smernice za uzgajanje:
Seme piskavice, koje su zapravo mahunarke se neverovatno brzo gaji. Pre upotrebe seme oprati. Seme bi trebalo naklijavati na tamnom i prozračnom mestu prva 3-4 dana, a posle toga može se izneti na indirektnu sunčevu svetlost da bi klice dobile zelenu boju. Najpovoljnija temperatura za klijanje semena je između 18°C i 21°C. Važno je ispirati seme 2-3 puta dnevno tokom klijanja kako bi se održala vlažnost i sprečila pojava plesni.
Za više opštih informacija o uzgoju klica pročitajte naš članak “Kako gajiti klice – Korak po korak”
Karakteristike:
Klice piskavice sadrže različite hranljive materije, ali su posebno bogate vlaknima, proteinima i gvožđem.

        
        