Berba 7-8 dana – Visoka klijavost. Sveže klice kupusa su ukusni dodatak bilo kom jelu. Spremne su za berbu za nedelju dana, zelene su boje i veoma su ukusne.
| Latinsko ime: | Brassica oleracea var. capitata | 
| Težina uzgajanja: | umereno | 
| Preporučeno sejanje: | 1,5 kašika za litarsku teglu | 
| Inicijalno vreme natapanja: | 6-12 sati | 
| Učestalost ispiranja: | 2-3 puta na dan | 
| Procenjeno vreme do berbe: | 7-8 dana | 
| Ukus klice: | blag, sladak ukus kupusa | 
| Nutritijenti: | kalcijum, gvožđe, fosfor, jod, kalijum, cink, magnezijum i sumpor, vitamini A, B, C, E | 
Smernice za uzgajanje:
Seme je braon boje, sitno i okruglo. Pre upotrebe seme oprati. Seme bi trebalo naklijavati na tamnom i prozračnom mestu prva 3-4 dana, a posle toga može se izneti na indirektnu sunčevu svetlost da bi klice dobile zelenu boju. Najpovoljnija temperatura za klijanje semena je između 18°C i 21°C. Važno je ispirati seme 2-3 puta dnevno tokom klijanja kako bi se održala vlažnost i sprečila pojava plesni.
Za više opštih informacija o uzgoju klica pročitajte naš članak “Kako gajiti klice – Korak po korak”
Karakteristike:
Klice kupusa jačaju odbrambeni mehanizam organizma i imaju povoljno dejstvo na digestivni trakt i detoksikaciju organizma. Vrlo su ukusne i obično se jedu uz salate, kanapee i druga jela.
